Huisregels van gastouderopvang kiekeboe!

 

Openingstijden en tarieven:

Onze opvang is geopend van Maandag tm Donderdag van 6.15 tot 17.15. en vrijdagochtend van 6.15 tot 8.45 ( alleen vso)

Ik ben op de volgende feestdagen gesloten:

1e en 2e paasdag

Koningsdag

Pinksteren

1e en 2e kerstdag

Oud en nieuwjaarsdag

Mijn uurloon is per 1-1-2025: €7,50 , dit is inclusief drinken, tussendoortjes en lunch.  

Ik verzorg geen ontbijt en ook geen avondeten.

Kindjes zijn pas welkom als ze hun ontbijt thuis hebben genuttigd!

Ik verzorg ook de luiers en billendoekjes.

Flesvoeding dient u mee te geven.

 

 

Opvanguren.

 

Ik reken minimaal de uren die volgens contract worden vastgelegd. En minimaal 8 uur per dag voor dagopvang.

Mocht u buiten uw contracturen een keer extra opvanguren of dagen nodig hebben, neem gerust even contact op , soms kan ik wel wat voor u betekenen. Deze uren/ dagen worden dan ook in rekening gebracht , ook bij annulering. Ik reserveer namelijk dit plekje voor uw kind.  

Mocht u uw kind in mijn opvangdagen naar een peuterspeelzaal brengen, worden er op deze dagen gewoon de contracturen gerekend ( minimaal 8). Ivm beschikbaarheid  

Ik breng en haal geen kinderen van de peuterspeelzaal. U zult dan dus zelf moeten zorgen dat uw kindje gebracht en gehaald wordt.

Wilt u uw kind eerder brengen dan afgesproken meld dit dan minimaal een dag van te voren zodat ik er rekening mee kan houden en kan aangeven of het mogelijk is ivm de kindaantallen. Ik zal dan ook vanaf die tijd rekenen.

Komt uw kind later dan reken ik vanaf de afgesproken tijd. Wordt uw kind eerder opgehaald ( graag een dag van te voren of via watsapp even doorgeven) wordt er gewoon gerekend tot de eindtijd op het contract. Bij later ophalen wordt er gerekend tot uw kind opgehaald wordt.

Wordt uw kind door iemand anders opgehaald dan u of uw partner dan dient u dat zelf aan mij te melden. Mocht u niet bereikbaar zijn op het moment van ophalen dan zal ik uw kind niet meegeven zonder die vermelding.

 

 

Factuur:

U krijgt mijn factuur rond de 17e van de maand voorafgaand aan de opvangmaand.

U dient deze betaald te hebben voor de 1e van de opvangmaand.

Is de factuur niet betaald voor de opvangmaand van start gaat dan zal de opvang opgeschort worden tot de factuur voldaan is.

De urenregistratie loopt wel gewoon door.

 

Vakanties en (vrije) dagen 

Alle uren die in het contract staan worden doorberekend. Ook bij afwezigheid van uw kind ( denk hierbij aan ziekte, afspraken ziekenhuis en consultatiebureau maar ook byv bij vrije dagen van ouders of tijdens uw vakantie. Deze uren staan gereserveerd en ik kan dan geen ander kindje plaatsen. Dit geld alleen voor de uren dat ik beschikbaar ben. Ben ik zelf afwezig door vakantie, ziekte of een afspraak voor een van mijn kinderen, dan zullen deze uren niet gerekend worden

De dagen dat uw kind niet komt hoor ik graag zo vroeg mogelijk, dit omdat mijn opvang vol zit en er soms ouders zijn die staan te springen om een extra dagje opvang.

Op tijd doorgeven van zo’n dag is voor u ook gunstig want mocht het plekje opgevuld kunnen worden, dan hoeft u deze dag natuurlijk niet te betalen,

De opvangdagen/ uren dienen minimaal een maand van te voren doorgegeven worden . Zodat ik weet hoe mijn bezetting er de komende maand eruit zal zien en zodat ik mijn afspraken dan zoveel mogelijk buiten mijn werktijden kan proberen in te plannen

Vakanties dienen minimaal 2 maanden van te voren worden doorgeven.

Gaat een vakantie niet door en wilt u toch gebruik maken van mijn opvang? Geen enkel probleem! Neem gewoon even contact op en ik kijk wat ik voor u kan betekenen

Ik zal mijn vrije dagen ook 1 maand en vakanties minimaal 3 maanden van te voren doorgeven.

Bij zwangerschapsverlof worden de uren doorgerekend , u krijgt over deze uren ook kinderopvangtoeslag. En ik hou een plekje voor uw kind vrij .

Wilt u de uren tijdens uw verlof niet afnemen dan kunt u ervoor kiezen om het contract stop te zetten, u bent dan wel uw gereserveerde opvangplekje kwijt.  

 

Ziekte :

Is uw kindje thuis ziek geworden of heeft het ‘s nachts overgegeven, dan blijft uw kindje thuis totdat het 24 uur klachtenvrij is

Komt u uw kind brengen zonder overleg en verteld u pas bij de deur dat het de afgelopen nacht/ dagen ziek is geweest of heeft overgegeven , dan zal de kans groot zijn dat ik uw kind weiger.  

Ik bepaal uiteindelijk of uw kindje kan toegelaten worden in de groep zonder de gezondheid van de andere kindjes in twijfel te brengen.

Dit ivm besmettingsgevaar.

Kindjes die ziek worden bij mij en hoger dan 38 graden koorts hebben , overgeven of aan de diaree zijn, dienen binnen 1 uur opgehaald te worden, dit ivm besmettingsgevaar en de onhygiënische situatie voor de andere opvangkindjes. Deze kindjes zijn weer welkom als ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Ik geef alleen een zetpil als het kindje binnen het uur opgehaald kan worden.. koorts is altijd een waarschuwing van het lichaam dat er iets aan het broeden is.. vandaar dat een kindje met koorts opgehaald dient te worden binnen t uur.. zodat de kans van het besmetten van de andere kindjes of mijzelf klein blijft

Zieke kindjes voelen zich toch het fijnst thuis en daar kunnen ze mij of de andere kindjes niet aansteken.

 

Bij ziektes zoals waterpokken, krentenbaard en hand voet mondziekte, zegt een huisarts al snel dat een kind naar de opvang kan, echter als er open blaasjes zijn , is uw kindje pas weer welkom als deze ingedroogd zijn. Dit omdat het vocht uit deze blaasjes nog wel besmettelijk is.  

Uitslag: mocht uw kindje een uitslag hebben op het lichaam en is er geen duidelijke verklaring of diagnose gesteld waar de uitslag vandaan komt, dan dient u uw kindje ook thuis te houden tot de uitslag weg is.

Mocht uw kind hoofdluis krijgen.. dan verwacht ik dat u uw kind behandeld en dan mag uw kind pas weer komen als hij luisvrij is.

Mocht een van mijn kinderen ziek zijn en mochten ze geen gevaar qua gezondheid voor uw kindje zijn dan laat ik dat op tijd weten , uw kindje is ten alle tijden welkom en mocht u er op dat moment voor kiezen om toch uw kind thuis te houden dan worden deze uren doorgerekend. Mocht ik ziek worden dient u zelf voor vervangende opvang te zorgen. Soms is dit via het gastouderbureau te regelen.  

 

Zindelijkheidstraining

 

Ook het zindelijk worden hoort natuurlijk bij het opgroeien.

Kindjes die bezig zijn met zindelijk worden, krijgen hier gewoon een pamper/ luierbroekje aan. Ik zal meerdere keren per dag vragen of ze op de wc willen plassen. Vanuit hygienisch oogpunt werk ik niet met potjes.

Zolang een kindje nog niet 100% zindelijk is en/of niet aangeeft dat het naar de wc moet, blijft de pamper in de opvang aan.

Het zindelijk maken is een proces wat thuis aangeleerd wordt en wat ik hier alleen kan doorpakken als het kind duidelijke signalen afgeeft.

Als uw kindje zindelijk is , geef dan wel zeker 3 verschoningssetjes mee. Bij het eerste ongelukje zal ik nog verschonen, bij de 2e gaat er weer een pamper/ luierbroekje aan. Vanuit hygienisch oogpunt kan ik niet anders.

 

Houdt er rekening mee dat zindelijk worden/zijn thuis makkelijker is dan in de opvang, met een vreemde wc, andere prikkels en een groep en speelgoed wat uw kindje afleid.

 

Dagschema

Omdat mijn opvang voor kindjes tussen de 0 en 9 jaar is,

hou ik vanaf 9 maanden een vast dagschema aan

Dit om de rust in de groep zoveel mogelijk te bewaren en zo weten de kindjes ook waar ze aan toe zijn. Nog steeds kijk ik naar wat het individuele kindje nodig heeft maar ik probeer zo veel mogelijk dit schema aan te houden.

Tm 8 maanden hou ik het schema van thuis aan maar zou het wel fijn zijn als u het schema rond de 8 maanden alvast kunt introduceren thuis.

Het schema in de opvang is als volgende:

8.15 loop/fiets ik naar school, kindjes die er zijn gaan mee

8.45 thuis ( kindjes die nog een extra dutje nodig hebben gaan naar bed tot 9.30)

9.30-10.00 fruit en drinken

11.00- 11.30 broodje, melk

11.30/12.00 tot uiterlijk 14.15 middagslaapje behalve op de woensdag,  dan gaan de kindjes van 13.00 tot 15.00 naar bed ivm bso ophalen van school

14.30 naar school

15.15 koekje/cracker met drinken

16.00 – 16.30 Kindjes die nog een extra dutje nodig hebben, hebben nu een powernapje

 

 

Wat geeft u als ouders mee naar de opvang:

Fles ( deze kunt u achterlaten of iedere dag meenemen naar huis)

Flesvoeding/ borstvoeding ( graag 2 voedingen per dag extra , mocht er ergens wat fout gaan dan heb ik wat extra’s achter de hand)

Eventueel een speen en spenenbakje

Billenzalf

Reservekleding, zeker 2 volledige setjes

Eventueel een knuffel of tuttel

Jasje voor als het wat frisser is  

Zomers: zonnebrandcreme en eventueel zonnehoedje

 

Wat krijgt uw kindje bij gastouderopvang Kiekeboe:

 

Uw kindje hoort gebracht te worden met ontbijt al in het buikje

Tussendoortjes zoals fruit, koekje, soepstengels, biscuit, rijstewafel, cracker.  

In de zomer eten we ook vaak een ijsje

Lunch  

Drinken: thee, water, limonade of melk

Slaapzakje

Schoon beddengoed

Luiers en billendoekjes

Wij verzorgen geen ontbijt en avondeten.